1011 Budapest, Vám u. 2.
Telefon/Fax: +36 1 201 2449
E-mail: kera@kera.hu
Mobil: +36 30 933 91 21
KNOPP


2017: 25 éves a KERA BT. (klikk ide)
KNOPP VERTRIEBS GmbH
GmbH CHEMICHE PRODUKTE
ABCD MAGYARORSZÁG
Esztrich és Iparipadló Egyesület
Minden jog fenntartva 2006 - 2009.

PARTNEREINK MONDJÁK

HÉROSZ ZRT.
http://www.heroszzrt.hu

Hérosz

Vécsei Egon úr, a Hérosz Építőipari Zrt. építésvezetője nyilatkozik a Contopp® esztrichadalékszerekről

    Az építőipari projektek "költségérzékenysége" közismert. Ez a Hérosz Zrt. esetében is igaz. Mégis, vannak helyzetek, amikor egy látszólag többletköltségként jelentkező megoldás nyújtja a valódi megtakarítás lehetőségét. Velünk ez megtörtént.
    2007-ben kezdtük építeni Fóton a Ferenczy utcában a Fáy András Iskolát. Már a kezdet kezdetétől sokat törtük a fejünket azon, hogy az őszi-téli befejezés időszakában hogy is lehetne kizárni az esztrich száradásából, illetve adott esetben éppen a nem száradásából adódó határidőcsúszást. A felületek nagy részére, körülbelül 6000 m2-re kellet PVC burkolatot fektetnünk.
    Korábbi tapasztalataink elég rosszak voltak: a PVC burkolat fektetéséhez szükséges maximum 2,0 CM %-os maradék nedvességtartalom elérésének időtartama teljesen kiszámíthatatlan. Sokszor előfordult velem is korábban, hogy az esztrich magas nedvességtartalma miatt előre nem kalkulált többletköltségeim keletkeztek. Akartam, nem akartam, muszáj volt magasabb hőfokon fűteni, hőlégfúvókat, páraelszívókat beállítani, sőt, néha a burkoló kollégák javaslatára az úgynevezett műgyantás nedvességbezárást alkalmazni. Ezek a problémák sok pénzt húztak ki a zsebünkből.

    A fóti munkán az esztrichfektető cég vezetője tanácsolta, próbálkozzunk meg a Knopp Contopp® adalékszerek valamelyikével. Elmondta, hogy ők több munkájukon használták már ezeket a szereket igen sikeres végeredménnyel.

    Természetesen érdekelt minket a dolog, megkerestük a KERA BT.-t, a szerek forgalmazóját. Frank Ferenc cégvezető a helyzet felmérése után több változatra tett ajánlatot, amelyek közül egyeztetések után két szert választottunk ki használatra, a ContoppR Beschleuniger 10 és a ContoppR Beschleuniger 15 jelűeket. Az első a 7-8 cm vastag esztrichet 16-18 nap alatt, a második 10-12 nap alatt képes kiszárítani, mondta Frank úr. Ekkor még arra gondoltunk, hogy az adalékszerek ára csak többletköltség, amolyan szükséges rossz. Aztán ahogy haladt az idő és kezdtük érzékelni a szerek hatását, ugyanakkor elmaradtak a "szokásos" bosszúságok, többletköltségek, úgy lettünk egyre nyugodtabbak. A projekt befejező szakaszában már tudtuk, hogy az eredetileg nem kalkulált "többletköltség", az adalékszerek ára, a végelszámolásban megtakarítást eredményezett! A Contopp® szerek nálunk is beváltak. Pontosan tervezhetővé szervezhetővé tették a munkákat. Nem bántuk meg, hogy megrendeltük és használtuk őket. Biztos, hogy további munkáinkon is alkalmazzuk majd ezeket a kitűnő adalékszereket.

Vécsei Egon
építésvezető

   nyitóoldal      oldaltérkép