1011 Budapest, Vám u. 2.
Telefon/Fax: +36 1 201 2449
E-mail: kera@kera.hu
Mobil: +36 30 933 91 21
KNOPP


2017: 25 éves a KERA BT. (klikk ide)
KNOPP VERTRIEBS GmbH
GmbH CHEMICHE PRODUKTE
ABCD MAGYARORSZÁG
Esztrich és Iparipadló Egyesület
Minden jog fenntartva 2006 - 2009.

PARTNEREINK MONDJÁK

MAGYAR ÉPÍTŐ ZRT.


Szász Bendegúz úr,
a Magyar Építő Zrt. projektvezetője a Rácz Fürdő építésnél használt Contopp szerekről

Az esztrichezés szinte mindig tartogat meglepetéseket. Hosszú pályám során, sajnos sokszor előfordult, hogy az esztrich miatt sok időt vesztettünk. És ha még csak időt vesztettünk volna...

A Rácz fürdő átépítése ebből a szempontból sem volt egyszerű feladat. Itt is számítani lehetett az esztrichektől "megszokott" problémák jelentkezésére, pedig a befejezési határidő meglehetősen szoros volt.

Ezért is döntött úgy a projektmenedzs-ment, hogy meg kell előzni a bajokat. A megoldás szerencsére már ismert volt, mert mind kollégáim, mind jómagam ismertük a Contopp szereket korábbi munkáinkból és ez megkönnyítette a döntést. Tudtuk, hogy mit szeretnénk, és a szállító KERA BT. ügyvezetőjével, Frank Ferenccel meg is találtuk minden helyzethez a megfelelő megoldást. Volt, ahol a Contopp Beschleuniger 10-es adalékszert használtuk, volt, ahol a 15-öst és bizonyos esetekben a két adalékszert kombináltan alkalmaztuk a Contopp Fasercompound Granittal. Így mindenütt elértük a kívánt eredményt, legkésőbb két - három héten belül mindenütt burkolható, kiváló minőségű esztrichek álltak rendelkezésünkre.

Korábbi tapasztalataink alapján az még további megnyugvást ad nekem, hogy garanciális problémákra a Contopp szerekkel kezelt felületeken nem kell számítanom. Nekem személy szerint ez azért is fontos, mert most készülök nyugdíjba vonulni és nyugdíjasként nem szívesen járnék vissza garanciális problémákat megoldani, márpedig a garanciális problémák jó része a nem megfelelően elkészített cementesztrichek miatt merül fel. Az a tapasztalatom, hogy a burkolati hibák döntő többsége nem a rossz minőségű ragasztókra, vagy felületes munkára vezethető vissza, hanem a nem megfelelő aljzatra!

Összegezve: nagyon jónak tartom ezeket az adalékszereket, és jó szívvel ajánlom minden kollégának, aki szeretné magát és vállalatát, vállalkozását megkímélni az esztrichekkel kapcsolatos veszteségektől. Igaz az, amit a forgalmazó állít: az adalékszerekre elköltött pénz a végelszámolásban nem többletköltséget, hanem a veszteségek megelőzése révén megtakarítást eredményez!

2010 február

 


Szász Bendegúz és Frank Ferenc

   nyitóoldal      oldaltérkép