1011 Budapest, Vám u. 2.
Telefon/Fax: +36 1 201 2449
E-mail: kera@kera.hu
Mobil: +36 30 933 91 21
KNOPP


2017: 25 éves a KERA BT. (klikk ide)
KNOPP VERTRIEBS GmbH
GmbH CHEMICHE PRODUKTE
ABCD MAGYARORSZÁG
Esztrich és Iparipadló Egyesület
Minden jog fenntartva 2006 - 2009.

PARTNEREINK MONDJÁK

Mota-Engil Zrt. - Tölgyes Lakópark, Batka Zsolt

esztichTölgyes Lakópark - kb. 100.000 Euro megtakarítás

  Az idő pénz, ezt a budapesti Tölgyes lakópark esete is bizonyíthatja. "A Knopp adalékszer használatával 80-100.000 Eurot és rengeteg időt takarítottunk meg," mondja Batka Zsolt építészmérnök, a budapesti Mota Zrt. Projektvezetője. A megoldandó feladat az esztrich különösen gyors kiszáradasának biztosítása volt. Az előírt 6 cm vastag esztrichet a lehető leggyorsabban kellett lefektetnünk és szárazzá tennünk, 75 % körüli relatív légnedvesség és 10-15°C külső hőmérséklet mellett. A cementesztrichet (250 kg/m3 CEM II 32,5 R, 0/8 mm homokos kavics, 0,5-ös víz/cement tényező) hagyományos módon, a helyszínen keverve készítettük. A döntést Batka Zsolt projektvezető, Gaál Tamás, az Astra Modell Kft. tulajdonosa és Nagy László, az Astra Modell Kft. építésvezetője hozták meg, Frank Ferencnek, a Knopp magyarországi kereskedelmi partnere, a KERA BT. tulajdonosának tanácsára. A megoldást a Knopp Contopp® - Beschleuniger 15 Compound 6. jelentette. Ez az adalékszer nem csak az esztrich beszállítását és terítését könnyíti meg, hanem kifogástalan optikai megjelenést is kölcsönöz neki. Az esztrichfelületek a tervezett időben burkolhatóan szárazak voltak és a padlóburkolást problémamentesen el lehetett végezni.
Faddi László a laminált burkolat fektetője, a Faddi és Társa BT. tulajdonosa, és Fodor Péter, a Timkett Kft. tulajdonosa, a laminált padló szállítója is nagy megelégedéssel vették tudomásul, hogy végre Magyarországon is megjelent az esztrichszárítás biztonságos módszere.
A Mota Zrt. projektvezetője, Batka Zsolt azt is megállapította, hogy az eddig rendelkezésre állt megoldások biztonsága kisebb, míg költsége magasabb a megfelelő Knopp adalékszer alkalmazásánál.
Minden érintett számára világossá vált, hogy ezeknek a kiszáradásgyorsító szereknek már a tervezés folyamán indokolt a figyelembevétele és már az építészeti kiírásban szerepeltetni kell a jövőben.

Az építésben érintett vállalatok:
Építtető: Shofar Kft. Ingatlanfejlesztő Kft.
Tervező: Studio G2 Építésziroda
Generálkivitelező: Mota-Engil Zrt.
Esztrichfektető: Astra Modell Kft.
Burkoló: Faddi és Társa. BT.
Laminált padló szállító: Timkett Kft.

Tölgyes Lakópark

   nyitóoldal      oldaltérkép