1011 Budapest, Vám u. 2.
Telefon/Fax: +36 1 201 2449
E-mail: kera@kera.hu
Mobil: +36 30 933 91 21
KNOPP


2017: 25 éves a KERA BT. (klikk ide)
KNOPP VERTRIEBS GmbH
GmbH CHEMICHE PRODUKTE
ABCD MAGYARORSZÁG
Esztrich és Iparipadló Egyesület
Minden jog fenntartva 2006 - 2009.

PARTNEREINK MONDJÁK

SWIETELSKY KFT.
http://www.swietelsky.hu/hu/default.htm

Swietelsky

Kovács Árpád úr, a Swietelsky Kft. főépítésvezetője nyilatkozik a Contopp® esztrichadalékszerekről

    A 2006/2007-es tél végén, a budapesti Andrássy út 68 alatti Avenue Gardens építkezésén újból szembesültünk a korábban már többször tapasztalt problémával: aljzatbetonozni kellett, de az igen szűk befejezési határidő erősen kétségessé tette, hogy az aljzat kiszárad-e a burkolás tervezett idejére.
     Ezidőtájt kaptam információt egy speciális esztrichadalékszerről, amelyet akkor még nem ismertem, de éppen a mi problémánkra ígért megoldást. Megkerestem a szerek forgalmazóját, a KERA BT.-t, ahonnan részletes információt kaptam a német Knopp cég Contopp® adalékszereiről. Frank Ferenc, a cég vezetője elmondta, hogy nem csak a kiszáradás időtartamát tudjuk szabályozni a szerekkkel, hanem a visszanedvesedés ellen is megvédik az aljzatot. Nagyon megnyugtatott ez a dolog, mert tudtam, hogy ez a legkomolyabb veszély, ami az esztrich kiszáradását fenyegeti, igazán emiatt nem lehet kiszámítani az esztrich kiszáradásának időtartamát.
    Beszélgetésünket követően elvégeztem néhány kalkulációt, számítgattam, mennyibe is kerülne nekünk az adalékszerek valamelyike, illetve azt is, hogy milyen költségeink merülhetnek fel, ha a hagyományos módon, adalékszer nélkül készíttetjük el az esztricheket. Sok mindent figyelembe vettem, a felmerülő többletfűtési költségeket, a páraelszívók költségeit, az esetleges műgyantázás költségeit. A kötbér lehetősége szóba sem jöhetett, hiszen annak várható mértéke az adalékszer költségének többszörösére rúgott volna naponta, nem beszélve a Swietelsky Építő Kft. presztízsén esett csorbáról.
    A kalkulációim egyértelműen azt mutatták ki, hogy a Contopp® Beschleuniger 10 Compound 6 nevű szer segítségével az adalékszer áránál lényegesen több költséget takaríthatunk meg, mint amibe maga az adalékszer kerül. Magam is meglepődtem kicsit az eredményen, mert őszintén szólva kicsit kételkedtem Frank Ferenc szavaiban, amikor számítgatásaimat megelőzően arról próbált meggyőzni, hogy az adalékszer használata végeredményét tekintve megtakarítást eredményez. Saját számításaimnak már kénytelen voltam hinni! Hiszen az elég egyértelmű, hogy például 1 m2-nyi burkoláshoz még túl nedves aljzat bevonása műgyantával a burkolhatóság érdekében legalább 2.000,-Ft-ba kerül, míg az adalékszer ára ugyanekkora felületre számolva még az 1.000,-Ft-ot sem éri el! És ez csak egy volt a lehetséges többletköltségek közül.
     Ezek után már könnyen meghoztam a döntést: megrendeltük az egész építkezéshez a Contopp® Beschleuniger 10 Compound 6 adalékszert, amely minden tekintetben teljesítette elvárásainkat. Mindenhol időben el tudtuk végezni a burkolómunkát és határidőre elkészültünk az építkezéssel. Minden kollégának jó szívvel ajánlom a Contopp adalékszereket.  

   nyitóoldal      oldaltérkép